Cristiana, prima bursieră a fondului Jazz in the Park

11096668_930576026965046_8351765323827452373_n
Jazz on the Riverside – 1-2 iulie 2015
15 mai 2015
Bogdan Vaida
Bogdan Vaida: When Classic Meets Jazz
25 mai 2015

Cristiana, prima bursieră a fondului Jazz in the Park

Cristiana SITE

Cristiana Dragoș Roman este o tânără pianiștă clujeană, născută în 2001. Anul trecut, când am testat pentru prima dată reacția comunității Jazz in the Park la propunerea noastră de a ne uni forțele pentru a putea veni în sprijinul tinerilor muzicieni români, Cristiana a fost primul dintre aceștia care a beneficiat de o bursă Jazz in the Park în 2014, cu sprijinul Fundației Comunitare Cluj.

Suma de 2.000 de lei pe care i-am pus-o la dispoziție nu a fost mare, dar a ajutat-o să își continue munca de pregătire și participările la concursurile pentru tineri pianiști.

În această primăvară Cristiana a obținut 12 premii la concursurile la care a participat, printre care Diploma de Excelență și Marele Premiu al Festivalului „Johan Sebastian Bach” de la Cluj-Napoca, aflat la a XXX-a ediție, dar și Premiul I și Premiul Special „Ludmila Popișteanu” ale Concursului de Pian „Irina Satchi” de la Râmnicu Vâlcea.

Felicitări Cristianei și doamnei sale profesoare, Cipriana Gavrișiu, pentru performanțe și succes mult pe mai departe.

Tinerii precum Cristiana, artiști de jazz, de muzică clasică sau de orice alt gen al muzicii de calitate, ei sunt cei pe care vrem să-i susținem prin fondul Jazz in the Park. Cu ajutorul vostru și al partenerilor noștri de la FDSC și BCR credem că în acest an vom putea susține cel puțin trei astfel de tineri talentați.

Jazz in the Park este un eveniment al Clujului și unul pe care vi-l oferim în cea mai mare parte gratuit, într-o încercare de a ne aduce contribuția la a demonstra că suntem o comunitate pare și puternică, a cărei energie adunată poate să schimbe în bine orașul. Fondul Jazz in the Park va fi măsura forței noastre. Puteți contribui donând 2 euro prin SMS la numărul 8842, iar noi vom folosi toți acești bani pentru a sprijini proiecte culturale derulate în spațiul public și tineri muzicieni talentați, precum Cristiana.

Comments are closed.